måndag 21 september 2009

Vaddå medelålders???

Söndag eftermiddag tittade Mannen M och jag på varandra och suckade "Nästa lördag igen då..." Ingen av oss var särskilt munter inför den tanken, våra urskuldande leenden nådde aldrig öronen.

OH! MY! GOD!
När blev jag medelålders??

När blev tanken inför en kväll ute på stan något att sucka åt? Obemärkt har det krypigt sig på en, den längre och längre återhämtningen efter en utekväll. Det började med att man böt ut de snygga skorna mot de bekväma - "Det är ändå så packat med folk att ingen märker nåt". Sedan började man skippa förfesterna för det blev så mycket sprit. Och för något år sen märkte jag att det inte spelade nån roll överhuvudtaget om alkohol var inblandat eller inte, dagen efter var fortfarande en pärs och känslan av att man hade slösat bort en helt perfekt dag på att va bakis kom för en.
För högljutt, för rökigt, för sent. Soffan, ett glas vin och en film drog mer än nånsin. Lugnt och tidigt i säng, för "Det är en dag imorgon också". Fy tusan för vänner som vill umgås liksom... Trösten ligger i att jag inte är ensam. Här är några smarta iakttagelser och kommentarer från nätet:

Man vet att man är medelålders när...
... Man börjar romantisera sin hembygd.
... Man inte omedelbart raderar mejlen med rubrik Viagra.
... Åka på semester och se vad som dyker upp allteftersom?
Nää, skönt att ha bokat hotell i förväg så man vet vad som gäller.
... Man matar hunden med av experter rekommenderad föda, i stället för gårdagens pizzarester.
... Man ser ett riktigt skitigt, öronbedövande, grimaserande, halvnaket hårdrockband som vill vara farligt, och lägger huvudet på sned och tycker de är gulliga. Oj vad de försöker, krakarna!
... Man tycker att hip-hopare med sina helhandsgester och ständiga kollande om snoppen ligger där de lade den senast, ser ut som tvååringar med dåligt utvecklad motorik.
... Man kommer på sig själv med att hålla tuttarna när man springer upp och ner för trapporna
... Man blir glad, i stället för förnärmad, när någon tutar eller visslar efter en.
... När man blir irriterad på folk som inte fattar Volvos storhet som bil.
... När att använda isdubbar är vanligt folkvett och stavgång är kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar