torsdag 31 december 2009

Året som gick; 2009


Januari
Firar in nyåret hemma i goda vänners sällskap. Obama svor presidenteden, känner mig hoppfull. Katten Pepsi kommer hem skadad på buken, reparationerna blir dyra. Kusinens lille Kevin föds.


Februari
Mamma fyller 50 och mannen M 33. Tar med Elinor ner till Helsingfors för att fira honom. Hinner med Naturhistoriska museét och Högholmen innan det är dags att återvända till en ytterst tråkig vardag. Ingenting hände den här månaden, gör det någonsin det?


Mars
Börjar passansökan, knepigt att vara svensk i finland. Revisionsnämndens arbete börjar, inser varför jag inte gett mig in i politiken förr: Byråkratin. Årets första ”lämna-billamporna –på-och-tömma-batteriet” incident.

April
Pori Jazz biljetterna släpps och jag inser att jag återigen kommer missa det. Svindlar på lovekivi. Jag och dottern besöker svenska ambassaden i Hesingfors – ser ut som en knarkhora på passfotot. Tar kontakt med kommunens psykolog angående dysleximisstankar. Mannen M kommer hem med en cykel åt mig. Den blir faktiskt använd en hel del, perfekt för stresshantering.


Maj
Promenerar ”Normen marschen”. Årets första minihajk med vännen M. Tittar på hus, drömmen om nåt eget är fortfarande vid liv. Fångar årets första fisk. Kollar vem som är största apan i trä't. Ny kamera – Jippii!? Vet inte riktigt ännu, vet bara att jag går back 600 spänn. Lådbilsrally. Känner mig fet och börjar gymma. Vännen M och mamma blir medlurade. Börjar mailväxla med gamla klasskamaraten T från Stockholm. Dottern inleder sommaren i Paris.




Juni
Twilight a.k.a. Vampyrhysterin börjar. Myror flyttar tillfälligt in. Syrrans förlovning/födelsedag/inflyttningsfest. Tjejerna och jag beger oss till Fäbodaskogen för en latmaskversion av NiceRun. Firar midsommar med TC i Socklot och leker pirater dagen efter. Shoppingresa till Vasa med Syrran. Får ett värre hjärnsläpp under en session av bykesvikning och Bloggen föds. Lär mig äta nåt gult – herrgårdspickels, heter det.



Juli
Träffar ytterligare av Mannen M:s släkt. Cecilia föds. Vamphysteri #2 inleds: Blir förförd av TrueBlood på Tv och köper alla 9 böckerna. Hann på jazzkväll vid andra sjön. Paddlar i ett alltför litet dike, det är som att åka pulka genom ett sandtag.. Vågar pilla på den nya kameran och återupptar bekantskapen med Wuthering Heights – suckar smäktande... Ååå så romantiskt! Semestern börjar med Spanien -emigranternas JA:s besök. Festar med L från Uppsala och funderar på ytterligare ett barn.


Augusti.
Mannen M:s semester börjar . Lång hajk och därifrån till Larsmobornas villa för utvilning. Härligt!! Diverse fotoexkursioner som slutar med rävpiss och spöken. Djurbongar vid långsjön. Zaggie blir ett. Jobbet kallar och börjar med bästa måltiden hittils. Äten i Kokkola och drömd om ända sedan dess . Hittar lite skräp som ska bli ett nyckelskåp på Juthbackamarknaden. Villasvslutning i Socklot med TC och barnen.



September
Trueblood (Sookie Stackhouse) böckerna genomlästa två varv, får abstinens och ser istället alla tre tv-säsonger via nätet. Firar 2-årsdag med M – Älskar dig Raring! Dottern testas äntligen för dyslexi. Dobidodo:ar med nyupptäckta jazzfavortien Melody Gardot. Hon är årets fynd. Hela släktet ute på svindyr och överreklamerad, men trevlig pga sällskapet, jazz-kväll i Jakobstad.

Oktober
Korvgrillningshajk med Mosters favoritkille. Dylexi resultatet positivt, eller negativt beroende på hur man ser det. Hon är i alla fall dyslexiker, som jag anat, och varnat för i fem år. Obama får fredspriset – gapar med öppen mun. Inga fler tankar på barn. Cupid är aktiv i vänskapskretsen. Firar ålderdomen. Firar dottern. Låser ut oss med hjälp av en slickepinne och får hjälp in igen av Mr Walker.


November
Cecilia ska heta Cecilia och inte (Axl)Rose. Pustar ut med gubben i Helsingfors en helg, träffar mycket sympatiska kor. Stukar ledbandet i höger ankel med en gäspning, två gånger. Tar det som ett tecken på att ålderdomen verkligen har kommit ikapp mig. Får äntligen officiella papper på dotterns dyslexi och rusar till skolan – minimal reaktion. Bestämmer mig för att ha kontakt med både rektorn och specialpedagogen varje vecka bara på djävulskap. Fastnar för ny vampyrserie, Anita Blake, och börjar köpa in hela serien. Jobbar intensivt med dotterns dyslexi och har helt slutat gymma på grund av tidsbrist. Lär mig gilla rödbetor.



December
Börjar känna mig sliten. Årets sista hajk – till ”Kakkadunttin”. Fotas på jobbet men klipper håret och färgar det gråa först veckan efter. Perfect timing, as always. Får ett ryck och slänger, lämnar för återvinning, ger bort hälften av mina jordiska ägodelar – good riddance! Låter tårarna rinna skamfritt under skolans julevangelium i kyrkan. Vad ungar kan!! Under julen diskuteras pruttar och droger. Lär mig äta morotslåda och rödbetssallad. Går upp i vikt som en gris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar