fredag 10 juli 2009

Mummo kuumetta

Att ha ett långdistansförhållande har fått mina hormoner att löpa amok, tydligen. Med skamblandad förtjusning vaknade jag i natt upp ur en dröm tagen direkt ur nån pornografisk överkurs. Jag har aldrig varit nån blyg viol och den mänskliga sexualiteten i sig är inget att skämmas över, men drömmen jag hade fick mig att rodna... Intensiteten var fantastisk, men den fick mig lite ängsligt att undra - kan det vara Mummo-kuumetta redan? Hur som haver, bäst att Mannen M kommer hem och gör nåt åt eländet ;)

För att återgå till en mer seriös nivå... Så här definierade WHO sexualitet 1986:

"Sexualiteten är en integrerad del av varje människans personlighet, och det gäller så väl man som kvinna som barn. Den är ett grundbehov och en aspekt av att vara mänsklig, som inte kan skiljas ifrån andra livsaspekter. Sexualiteten är inte synonymt med samlag, den handlar inte om huruvida vi kan ha orgasmer eller inte, och inte heller summan av våra erotiska liv. Dessa kan men behöver inte vara en del av vår sexualitet. Sexualiteten är mycket mer: den finns i energin som driver oss att söka kärlek, kontakt, värme och närhet. Den uttrycks i vårt sätt att känna och väcka känslor samt att röra vid varandra. Sexualiteten påverkar tankar, känslor, handlingar och gensvar och därigenom vår psykiska och fysiska hälsa"

För att vara ett så tabulagt ämne är det i sin definition ett mycket vackert fenomen egentligen! Vilken tur vi föddes till människor och inte till dagssländor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar