torsdag 28 januari 2010

Garbage Pail Kids


Det finns säkert en del djuplodande psykologiska följder av att dessa samlarkort var min första introduktion i konst. Det första som jag tittade på, tog in, rullade runt på paletten, idisslade för att sekunden senare med en hänförd suck spotta ut med en önskan om att en dag kunna åstadkomma någonting lika fantastiskt. Där gick jag, i neonkläder och militärstubb, och insåg inte att jag en dag under 2010 forfarande skulle minnas hänföringen. Vissa grejer hänger med länge...

1985 släpptes 'Garbage Pail Kids' korten och John Pound är artisten ansvarig för dessa smått underbara uppenbarelser. Det ena kortet mer magkittlande äckligt än det andra, även idag. Varför? Ingen aning. Kanske på grund av nån form av skamlig sensationslystnad, samma orsak som gör att man stannar och petar på roadkill med en pinne aningen längre än det egentligen borde ta för att få det åt sidan och ur körvägen. För rysningarna kanske? Smaken är som sagt som baken - delad.

2 kommentarer:

  1. Thanks for the link John! Tempting, but I'd have too tough of a time deciding which one of the Kids to get! I just love all of them! :)

    (I've also linked to your? webpage, poundart.com.)

    SvaraRadera